Tommys gula currykyckling

Äntligen gul curry, riktig mat! Curry måste ju snart få sin revival. Vet inte riktigt vad det är med mig och curry, men jag älskar det. Idén med upplägget är att både barn och vuxna gör sin egen rätt utifrån samma bas. Jag gillar till exempel att ösa på med en massa chili och serverar alltid med rostad lök, koriander och lime. Ibland med mango, avokado och nötter. Givetvis kan man göra rostad lök själv, men jag brukar alltid ha färdigköpt hemma. Blir skön sötma och fyllighet i såsen av löken och äpplet.

INGREDIENSER

  • 600 g kycklinglårfilé alt bröst, i bitar
  • 1 stor gul lök, nhackad 1 rött äpple, urkärnat och finhackat
  • 1 1⁄2 msk curry
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kycklingfond, utblandad från konc alt se sidan 215 maizena till redning
  • smör till stekning
  • salt

några valfria tillbehör: rostad lök, koriander, lime, mango, avokado, jordnötter, cashew- nötter, rostad kokos, gurka, chili

Fräs kyckling, lök, äpple och curry i smör i en stor stekpanna 5 minuter på medelvärme. Det behöver inte få så mycket färg utan bara bli lätt tillagat.

Häll på grädde och fond, låt småkoka 5 minuter. Red med maizena och smaka av med salt.

Servera med valfria tillbehör och nykokt ris.

Texten är hämtad från min bok Kött, vilt & fågel.
Köp boken hos AdlibrisBokus eller hos din lokala bokhandel.