5 tips när du öppnar en restaurang
5 tips när du öppnar en restaurang

När du ska öppna en restaurang finns det oerhört mycket att tänka på. Allt från vilka möbler du ska inreda med, vilket du kan läsa om hos AZ Design, till att hitta rätt personal som ger restaurangen den kvalitet som krävs. Vi presenterar fem tips som kan hjälpa dig på vägen och som är vitala för att du ska lyckas.

Sätt upp en affärsplan

    Din dröm om att öppna en restaurang och få den att gå runt kommer att förbli just en dröm om du inte har en riktig affärsplan. Med hjälp av affärsplanen får du snabbt en uppfattning om vad som är realistiskt till en början samt vad som kanske får läggas till längre fram. Om du inte besitter kunskapen själv kan du få professionell hjälp för att sätta upp en rimlig affärsplan.

    2. Hitta rätt personal

      Bra personal växer inte på träd och speciellt i restaurangbranschen där ruljansen är hög vill du hitta rätt folk från början. Då kan du i lugn och ro fokusera på att utveckla restaurangen medan personalen hjälper dig “på golvet”. Personalen är ansiktet utåt för restaurangen och en stor nyckel i huruvida du når framgång eller ej. Lägg ut en annons på Arbetsförmedlingen och låt ansökningarna strömma in.

      3. Införskaffa rätt utrustning

        Det kan svida i plånboken av att köpa in den bästa utrustningen på marknaden men i många fall är det också det som skiljer en riktigt bra restaurang från en bra restaurang. Oavsett vilken typ av restaurangverksamhet du gäller är det värt att titta på den lite dyrare klassen för att få mer kvalitet.

        4. Marknadsför restaurangen

          För att folk ska få upp ögonen för din restaurang gäller det att marknadsföringen sköts korrekt. Om du har egen erfarenhet av ämnet är det kanon, annars ta hjälp av en byrå som är specialister på ämnet. Sprid ordet i sociala medier och kanske lansera ett öppningserbjudande. Låt kunderna upptäcka restaurangen och sprida ordet. Recensionssajter som Tripadvisor och liknande är viktiga för att locka kunder!

          5. Ha tålamod

            Det är väldigt sällan som de bästa restaurangerna har fått sitt goda rykte över en natt. Var beredd på att det kommer att krävas hårt arbete, tid, blod, svett och tårar för att du ska få en rullande verksamhet som du är stolt över. Känslan av att ge upp lär säkert infinna sig men då gäller det att du pushar dig själv för att nå nya höjder.