En idé jag snott från New York-krogen ABC Kitchen. Istället för att göra majonnäs av en caesardressing mortlar du rinnig äggula, parmesan, vitlök och olivolja till en ganska salt vinägrett som du sen äckvis stänker över salladen. Löjligt bra och kanske det godaste jag vet ihop med zucchini. Min variant innehåller kapris, annars bara citron, parmesan, vitlök, olivolja och salt. Om du vill ha större krämighet kan du lägga till äggula som en kul grej och röra ihop till en spräckt majonnäs.
4 PORTIONER
- 1 zucchini (ca 250 g)
- 3 msk kapris
- 2 msk citronjuice
- 4 msk olivolja
- 1 dl riven parmesanost
- 1 vitlöksklyfta, riven
- salt och nymald svartpeppar
ANVÄNDNING
Jag ser den här rätten som en sallad till grillat: Gillar du sk grillar du det, gillar du fläskkarré väljer du det.
GÖR SÅ HÄR
Hyvla zucchinin med mandolin eller potatis- skalare till tunna långa skivor på längden.
Blanda med övriga ingredienser, salta och peppra. Servera genast.
Texten är hämtad från min bok Grönsaker, Tillbehör och garnityr.
Köp boken hos Adlibris, Bokus eller hos din lokala bokhandel.