Tommys version av toast Sven Philip Sörensen

Den här rätten gjorde vi på Pontus in the Greenhouse. Rosta brioche, baka oxmärg, på med en rejäl klick kaviar och en 6:a iskall vodka till. Klart! Redan på den tiden till det facila priset av 999 kronor. Har du inte råd med kaviar kan du ta löjrom.

INGRIDIENSER

  • 40 g kaviar
  • 120 g oxmärg
  • 4 skivor brioche eller vitt bröd
  • salt

Dela märgen i fyra bitar, lägg i en ugnssäker form och baka mitt i ugnen på 100 grader tills den är helt mjuk rakt igenom, cirka 5–10 minuter. Salta lite.

Stansa ut rundlar ur briochen och rosta brödet i en torr stekpanna på medelvärme. Placera på tallrikar, lägg på en skiva oxmärg och toppa med kaviar.

Texten är hämtad från min bok Fisk & skaldjur.
Köp boken hos AdlibrisBokus eller hos din lokala bokhandel.