Inspiration

Sandefjordsås recept

Sandefjordsås är en klassisk sås med norskt ursprung som har erövrat smaklökarna hos matälskare över hela världen och Myllymäki har förstås inspirerad oss här. Dess krämiga konsistens och milda smak…

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon är en tidlös och ikonisk fransk rätt som har blivit synonym med komfortmat och gastronomisk njutning som Tommy Myllymäki givetvis skulle kunna vispa ihop på bästa sätt! Ursprungligen…

Biff Rydberg

Tommy Myllymäki är känd för att skapa gastronomiska härligheter, och hans version av Biff Rydberg är inget undantag! Här är ett recept som är inspirerat av hans fantastiska tolkning av…

Senapssill

Mitt recept på senapssill. Nästan som en hovmästarsås men med lite andra ingredienser. SENAPSSÅS Koka senapsfrön i vatten tills de är mjuka.Häll av vattnet.Blanda senapsfröna med senapssorterna, socker och vinäger.…

Bakad Purjolök

Med getost, honung, timjan och pinjenötter Det här sättet att laga purjolök funkar även väldigt bra på grillen eller i ugnen. Släng upp en purjo på skärbrädan, snitta, på med…

Pocherad piggvar

Med vitvinssås på löjrom, kaviar och laxrom. Det dyraste receptet i hela boken! Den försiktigt pocherade fisken tillsammans med milda eleganta grönsaker och lyxiga såstillbehör är löjligt god. INGREDIENSER VITVINSSÅS…

Kolasås

Mitt recept kan varieras genom att ha i lite salt eller lite citron, eller gärna både och. Ibland gör jag den på ren karamell, det vill säga enbart karamelliserat socker…

Hyvlad zucchinin

En idé jag snott från New York-krogen ABC Kitchen. Istället för att göra majonnäs av en caesardressing mortlar du rinnig äggula, parmesan, vitlök och olivolja till en ganska salt vinägrett…

Köttbullar

Köttbullar som min mamma brukar göra dem. Jag tillsätter lite sirap i färsen, men det väljer man själv om man vill ha i eller inte. Passar kanske extra bra framåt…