Bakad Purjolök

Med getost, honung, timjan och pinjenötter Det här sättet att laga purjolök funkar även väldigt bra på grillen eller i ugnen. Släng upp en purjo på skärbrädan, snitta, på med…

Pocherad piggvar

Med vitvinssås på löjrom, kaviar och laxrom. Det dyraste receptet i hela boken! Den försiktigt pocherade fisken tillsammans med milda eleganta grönsaker och lyxiga såstillbehör är löjligt god. INGREDIENSER VITVINSSÅS…

Kolasås

Mitt recept kan varieras genom att ha i lite salt eller lite citron, eller gärna både och. Ibland gör jag den på ren karamell, det vill säga enbart karamelliserat socker…

Hyvlad zucchinin

En idé jag snott från New York-krogen ABC Kitchen. Istället för att göra majonnäs av en caesardressing mortlar du rinnig äggula, parmesan, vitlök och olivolja till en ganska salt vinägrett…

Köttbullar

Köttbullar som min mamma brukar göra dem. Jag tillsätter lite sirap i färsen, men det väljer man själv om man vill ha i eller inte. Passar kanske extra bra framåt…

Majonnäs

Majonnäs måste vara tillräckligt tjock för att inte yta ut. Gör den hellre för tjock än för tunn, då kan du enkelt späda ut den efteråt. Späd helst med vatten…

Vitvinssås

Tänk dig pocherad vit fisk, vitvinssås och en bra vit bourgogne – himmelskt gott och mycket elegant. Hade krogen Pontus in the Greenhouse funnits kvar idag hade du garanterat kunnat…