Mitt recept på senapssill. Nästan som en hovmästarsås men med lite andra ingredienser.
- 200 g inlagd sill, i bitar
SENAPSSÅS
- 1 msk senapsfrön
- 2 msk senap
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk skånsk senap
- 2 msk strösocker
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 1⁄2 dl matolja
- 3 msk crème fraiche
- 1 dl hackad dill
- salt och nymald vitpeppar
Koka senapsfrön i vatten tills de är mjuka.
Häll av vattnet.
Blanda senapsfröna med senapssorterna, socker och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under vispning.
Rör i crème fraiche och vänd ner dill. Smaka av med salt och peppar.
Håller 2–3 veckor i kylen.
Texten är hämtad från min bok Fisk & skaldjur.
Köp boken hos Adlibris, Bokus eller hos din lokala bokhandel.