Mitt recept på senapssill. Nästan som en hovmästarsås men med lite andra ingredienser.

  • 200 g inlagd sill, i bitar

SENAPSSÅS

  • 1 msk senapsfrön
  • 2 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 1⁄2 dl matolja
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • salt och nymald vitpeppar

Koka senapsfrön i vatten tills de är mjuka.
Häll av vattnet.
Blanda senapsfröna med senapssorterna, socker och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under vispning.
Rör i crème fraiche och vänd ner dill. Smaka av med salt och peppar.
Håller 2–3 veckor i kylen.

Texten är hämtad från min bok Fisk & skaldjur.
Köp boken hos AdlibrisBokus eller hos din lokala bokhandel.