Kolasås
Mitt recept kan varieras genom att ha i lite salt eller lite citron, eller gärna både och. Ibland gör jag den på ren karamell, det vill säga enbart karamelliserat socker…
Mitt recept kan varieras genom att ha i lite salt eller lite citron, eller gärna både och. Ibland gör jag den på ren karamell, det vill säga enbart karamelliserat socker…
Mitt sätt att göra vitlökssmör på. Det är viktigt att vitlöken hinner bli lagom lagad. Gör gärna smöret nära inpå serveringen för att få ut så mycket smak och doft…
En idé jag snott från New York-krogen ABC Kitchen. Istället för att göra majonnäs av en caesardressing mortlar du rinnig äggula, parmesan, vitlök och olivolja till en ganska salt vinägrett…
Köttbullar som min mamma brukar göra dem. Jag tillsätter lite sirap i färsen, men det väljer man själv om man vill ha i eller inte. Passar kanske extra bra framåt…
Den här rätten gjorde vi på Pontus in the Greenhouse. Rosta brioche, baka oxmärg, på med en rejäl klick kaviar och en 6:a iskall vodka till. Klart! Redan på den…
Majonnäs måste vara tillräckligt tjock för att inte yta ut. Gör den hellre för tjock än för tunn, då kan du enkelt späda ut den efteråt. Späd helst med vatten…
Vanilj lyfter pumpans sötma. Tillaga sakta under lock med en klick smör så undviker du att den blir vattnig. Det gäller att få en så tät och koncentrerad pumpasmak som…
Tänk dig pocherad vit fisk, vitvinssås och en bra vit bourgogne – himmelskt gott och mycket elegant. Hade krogen Pontus in the Greenhouse funnits kvar idag hade du garanterat kunnat…
Äntligen gul curry, riktig mat! Curry måste ju snart få sin revival. Vet inte riktigt vad det är med mig och curry, men jag älskar det. Idén med upplägget är…