boeuf bourguignon myllymäki

Boeuf Bourguignon är en tidlös och ikonisk fransk rätt som har blivit synonym med komfortmat och gastronomisk njutning som Tommy Myllymäki givetvis skulle kunna vispa ihop på bästa sätt! Ursprungligen härrörande från Bourgogne-regionen i Frankrike, bär den med sig en lång historia av tradition och kärlek till matlagning. Med sin kombination av mört nötkött, doftande örter, rostade grönsaker och generösa inslag av rött vin, är Boeuf Bourguignon en sann kulinarisk klassiker.

I denna tolkade version av Boeuf Bourguignon tar vi inspiration från den prisbelönta kocken Tommy Myllymäki, vars passion och expertis inom matlagning har gjort honom till en ikon inom den svenska matkulturen. Genom att ta tillvara på Tommys filosofi om att välja högkvalitativa råvaror, ge rätten tid för att utveckla smaker och balansera texturer, kommer vi att guida dig genom stegen för att skapa en oemotståndlig och minnesvärd Boeuf Bourguignon.

Denna tolkning av Boeuf Bourguignon är ett resultat av en respektfull hyllning till den traditionella franska rätten och Myllymäkis unika infallsvinkel till matlagning. Genom att kombinera klassiska tekniker med en modern twist, kan du förvänta dig en harmonisk fusion av smaker som kommer att förvandla din middag till en kulinarisk upplevelse.

Så ta fram din bästa gryta, välj noggrant ut dina ingredienser och ge dig själv tid att njuta av skapandet av denna Boeuf Bourguignon-tolkning. Låt dofterna och smakerna fylla ditt kök och njut av en måltid som hyllar traditionen och samtidigt bjuder på en touch av kreativitet och personlighet. Följ med oss när vi tar dig på en kulinarisk resa genom denna tolkade version av Boeuf Bourguignon, inspirerad av Tommy Myllymäkis passion för matlagning och en djup kärlek till att föra fram smakernas harmoni på tallriken.

Nedan har du också det kompletta receptet. Något som du ofast hittar online i din mobil. Undertiden du lagar maten, kan det bli mycket väntetid. Där kan du också använda din mobil för att för att spela på ett bra pay and play casino. På så sätt kan du får bra underhållning på två sätt.

Ingredienser

 • 800 g nötkött (t.ex. högrev), skuret i kuber
 • 200 g sidfläsk eller bacon, tärnat
 • 200 g champinjoner, skivade
 • 2 stora morötter, skurna i skivor
 • 2 lökar, grovt hackade
 • 3 vitlöksklyftor, finhackade
 • 750 ml rött vin (rekommenderat: en kraftfull Bourgogne)
 • 500 ml nötköttbuljong
 • 2 msk tomatpuré
 • 2 msk vetemjöl
 • 2 msk smör
 • 2 msk olivolja
 • 1 tsk torkad timjan
 • 1 tsk torkad rosmarin
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • Färsk persilja för garnering (valfritt)

Instruktioner och tillvägagångssätt

Detta Boeuf Bourguignon-recept är en tolkad version inspirerad av Tommy Myllymäkis expertis och kärlek till matlagning. Det är viktigt att notera att det inte är Tommys originalrecept, men det tar lärdom av hans principer och råvaruval för att ge en smakrik och minnesvärd måltid.

Genom att följa detta recept och ta tillvara på de olika stegen kan du uppleva en välbalanserad kombination av smaker och texturer. Kombinationen av det kraftfulla röda vinet, det möra nötköttet och de rika aromerna från sidfläsket/baconet skapar en rätt som är både hjärtlig och förförisk.

Tid: 3 timmar

1.

Förbered ingredienserna genom att skära nötköttet i kuber, tärna sidfläsket eller baconet, skiva champinjonerna och skiva morötterna samt hacka löken och vitlöken.

2.

Värm upp en stor gryta eller stekpanna med smör och olivolja över medelhög värme. Tillsätt det tärnade sidfläsket eller baconet och stek det tills det blir knaprigt och gyllenbrunt. Använd en hålslev för att ta bort fläsket/baconet och ställ åt sidan.

3.

Tillsätt nötköttet i grytan och bryn det i omgångar så att det får en fin brun yta runt om. Ta sedan bort köttet och ställ åt sidan.

4.

I samma gryta, tillsätt lök och vitlök. Stek dem i några minuter tills de blir mjuka och genomskinliga.

5.

Tillsätt tomatpurén och vetemjölet till löken och vitlöken. Rör om ordentligt för att skapa en roux och låt den steka i cirka 1 minut för att avlägsna mjölsmaken.

6.

Häll i det röda vinet och nötköttbuljongen i grytan. Tillsätt även den torkade timjan och rosmarinen. Rör om väl för att kombinera ingredienserna.

7.

Lägg tillbaka det brynta nötköttet och det knapriga sidfläsket/baconet i grytan. Sänk värmen till låg till medelhög och låt det sjuda i cirka 2-3 timmar, eller tills köttet är mört och såsen har reducerats och blivit tjockare.

8.

När köttet är nästan klart, tillsätt morötterna och champinjonerna i grytan. Låt dem koka med i cirka 30 minuter, eller tills de är mjuka och smakrika.

9.

Smaka av Boeuf Bourguignon med salt och svartpeppar efter smak. Justera kryddningen vid behov.

10.

Vid servering, garnera rätten med färsk persilja och servera den tillsammans med potatismos, kokt potatis eller färskt bröd.

Som med all matlagning är det viktigt att anpassa receptet efter din personliga smak och preferenser. Var inte rädd för att experimentera med kryddor och justera mängden ingredienser för att skapa en Boeuf Bourguignon som passar just dig och dina gästers smaklökar.

Tack vare Tommy Myllymäkis influenser och kunskap kan du utforska den härliga världen av Boeuf Bourguignon och njuta av en måltid som är full av smak och karaktär. Så ta fram en bra flaska rött vin och låt dina smaklökar uppleva denna fantastiska tolkning av en klassisk fransk rätt.