Föreställ dig en köksdoft där smöret dansar med löken i en försiktig duett och gröna ärter lägger till sin friska ton till denna kulinariska symfoni som heter Créme Ninon.

Det är här, i denna kökets teater, där Tommy Myllymäkis influenser möter en tidlös soppa och ger liv åt en tolkad grön ärtsoppa, Crème Ninon.

Vi är inte rädda för att tolka och utforska, och det är precis det som gör detta recept unikt. Myllymäkis känsla för balans och uppfinningsrikedom inspirerar oss att skapa en soppa som respekterar traditionen samtidigt som den omfamnar det nya. Så stig in i köket med oss, där varje ingrediens blir en penseldrag på den kulinariska duken och varje smak en ny upptäckt.

Denna Crème Ninon är vår tolkning, vårt sätt att föra samman smaker och skapa något som resonerar med både hjärta och gom. Låt oss ta dig genom varje steg av detta spännande recept, där kreativitet möter tradition och Tommy Myllymäkis kulinariska visdom blir en guide för vårt eget skapande. Så sätt på dig förklädet och låt oss skapa en måltid som inte bara är enkelt förtrollande utan också en hyllning till matlagningens konst. Bon appétit!

Förberedelser och tillagningstid för Créme Ninon

Att laga Crème Ninon tar inte lång tid och kan vara en snabb och smakrik soppa att förbereda. Nedan är en uppskattning av tiden för att laga detta recept:

 • Förberedelsetid: Cirka 15 minuter
 • Tillagningstid: Cirka 30 minuter

Totalt tar det vanligtvis runt 45 minuter att förbereda och laga Crème Ninon. Denna uppskattning inkluderar tiden för att förbereda grönsakerna, koka soppan och mixa den till en len konsistens.

Detta recept är särskilt fördelaktigt om du vill ha en läcker soppa på kort tid. Så när du har en kväll där du längtar efter något värmande och smakrikt, kan Crème Ninon vara den perfekta rätten för att snabbt tillfredsställa ditt smakbegär.

Créme Ninon – Ingredienser, recept och tillagning

Nedan följer ett enkelt recept på Créme Ninon i äkta Myllymäki-stil.

Ingredienser (4 personer)

 • 500 g gröna ärter (färska eller frysta)
 • 1 lök, hackad
 • 1 potatis, skuren i tärningar
 • 1 liter grönsaksbuljong
 • 1 dl grädde
 • 2 msk smör
 • Salt och peppar efter smak
 • Färsk mynta eller persilja för garnering

Instruktioner

Tillagningstid: 45 minuter

Förbered grönsakerna

Om du använder färska ärter, skala dem och sätt åt sidan. Om du använder frysta, låt dem tina.
I en stor kastrull, smält smöret och sautera lökarna tills de är mjuka men inte bruna.

Tillagning av buljong

Tillsätt ärterna och potatisen till kastrullen och rör om för att täcka grönsakerna med lök och smör.
Häll i grönsaksbuljongen och låt det koka upp.
Sänk värmen och låt det sjuda tills potatisen är mjuk.

Mixa soppan

Använd en stavmixer eller överför soppan till en blender för att mixa den till en slät konsistens.
Återför soppan till kastrullen.

Tillsätt grädde

Häll i grädden och rör om väl. Låt soppan värmas upp, men låt den inte koka efter tillsatsen av grädden.
Smaka av med salt och peppar.

Servera

Häll upp soppan i skålar och garnera med färsk mynta eller persilja.
Servera genast, gärna med ett gott bröd eller krutonger.

Så får man till den gröna färgen på den gröna ärtsoppan Créme Ninon

För att behålla den vackra gröna färgen på den gröna ärtsoppan Crème Ninon, är det viktigt att undvika överkokning och att snabbt kyla soppan efter mixningen för att bevara den fräscha färgen. Här är några tips för att säkerställa att din Crème Ninon förblir härligt grön:

 1. Blanchera ärterna rätt – Koka eller blanchera ärterna endast till de är mjuka, men inte överkokta. Överkokta ärter kan tappa sin vackra gröna färg.
 2. Snabbkyla efter mixning – Efter att du har mixat soppan till en slät konsistens, snabbkyla den omedelbart genom att placera kastrullen eller mixern i en vattenbad med is. Detta stoppar matlagningsprocessen och hjälper till att bevara färgen.
 3. Tillsätt färska örter – Tillsätt färska örter, såsom spenat, persilja eller koriander, till soppan för att intensifiera den gröna färgen och lägga till ytterligare smaker.
 4. Använd ljusa grönsaksbeståndsdelar – Välj ljusa grönsaksbeståndsdelar, som ljusa lökar eller blomkål, för att behålla en klarare grönton i soppan.
 5. Undvik överkokning – Koka soppan bara till dess att grönsakerna är möra för att undvika överkokning, vilket kan leda till att färgen förloras.
 6. Kombinera grönsaker försiktigt – Kombinera ingredienserna varsamt för att behålla den gröna färgen. Överdriven omrörning kan orsaka att soppan blir brunaktig.
 7. Fuska lite med grön karamellfärg – Om allt annat misslyckas kan man alltid försöka rädda den gröna upplevelsen med lite grön karamellfärg.

Genom att följa dessa riktlinjer kan du öka chanserna att din Crème Ninon håller den fantastiska gröna färgen och ser lika aptitretande ut som den smakar.

Detta recept är en tolkning inspirerad av kreativiteten och smakprofiler som Tommy Myllymäki förknippas med. Kom ihåg att matlagning är en konst, och du är fri att anpassa receptet efter dina egna smaker och preferenser. Bon appétit!